Домусчиев: Ще има още протести, ако победи лобито на монополите

Домусчиев: Ще има още протести, ако победи лобито на монополите | StandartNews.com

Ако не срещнем разбиране и победи лобито на монополите, крадците и разбойниците в държавата, протестите няма да са само за един час. Това заяви председателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев пред "Фокус". Той коментира днешния протест на бизнеса срещу увеличението на цената на тока.

„Няма да спрат протестите на бизнеса, докато през този един месец не видим как ще се развият нещата. Ако нашите предложения намерят реализация и се види, че има ефект от това, което предлагаме, тогава няма смисъл да се спира електроенергията на фирмите", обясни той.

По решение на работодателските организации протестите може да се увеличат, изтъкна Домусчиев.

„Днес се протестираше в над 50 населени места. Снощи се бяха записали над 1 100 фирми, днес очаквам да са поне 2 000 и стотици хиляди работещи в тях. Протестът днес беше с по-голям ефект от очакваното и с много голяма активност и желание от страна на хората. В КРИБ ни загряха телефоните от граждани във всякаква възраст, които ни благодариха, че се застъпваме зад тях. Срещаме подкрепа и от тях", подчерта той.

"Има много лобита, които са срещу реформите в енергетиката", каза по-рано Кирил Домусчиев в интервю за "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай