Домусчиев: Протестът срещу увеличението на тока няма да е символичен

Домусчиев: Протестът срещу увеличението на тока няма да е символичен | StandartNews.com

Протестът на бизнеса срещу увеличението цената на тока в петък няма да е символичен. Това заяви Кирил Домусчиев, председател на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България(КРИБ) след своята среща с премиера Бойко Борисов по повод увеличението цената на електроенергията.

Това е един протест не конкретно срещу правителството. „Това е един протест срещу всичко това, което се случваше през тези 25 години в сектора на енергетиката", коментира той, цитиран от "Фокус".

В КРИБ участват 90% от фирмите, които формират износа на страната, припомни Домусчиев. „Ние създаваме работни места, даваме заплати, искаме да плащаме по-високи заплати, да създаваме още работни места", коментира той.

Работодателите искат България да бъде подходящо място за правене на бизнес, обясни още Домусчиев и изтъкна, че основаната цел на протеста са реформите. Той бе категоричен, че увеличението цената на тока ще доведе до по-висока себестойност на предприятията и увеличение на всички стоки и услуги.

Припомняме, че фирмите ще намалят производствените си мощности във времето от 11 до 12 часа в петък, с което ще изразят недоволството си от планираното увеличение на цената на тока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай