Домусчиев избухна: Разбойници манипулират пазара на ток

Излезе с гневен пост във фейсбук

Домусчиев избухна: Разбойници манипулират пазара на ток | StandartNews.com

Разбойници години наред манипулират пазара на ток и енергийната мафия си пълни джоба за сметка на индустрията и на домакинствата. Това написа председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в гневен пост във Фейсбук. И обяви:"Колеги, И за утре сме с най-скъпия ток! С близо 50% по-скъп от борсите в Германия и Франция!" Днес работодателите бяха на среща при премиера Стефан Янев за цената на тока, но след разговора заявиха, че не са доволни от чутото, поискаха оставките на министъра на енергетиката и екипа му, както и на ръководството на БЕХ. Четирите организации на работодателите заявиха, че готвят протести.

Ето целия пост на Кирил Домусчиев:

Колеги,

И за утре сме с най-скъпия ток! С близо 50% по-скъп от борсите в Германия и Франция! Така ще е докато ръководството на ТЕЦ2 пуска блокове, но не на пълен капацитет, и държи винаги 3 или 4 блока в "планов" ремонт. Тези разбойници години наред манипулират пазара и енергийната мафия си пълни джоба за сметка на индустрията и на домакинствата.

В това време частни тецове работят на пълен капацитет (при тях ги няма плановите ремонти на средата на лятото). ЕСО вече години наред се мотаят с присъединяването ни към Западна Европа (Защо да си купуваме ток от Германия?), но за сметка на това бързаха да подпишат присъединяване с Гърция (Защо Италия си намери причина да отложи присъединяването си с Гърция?!).

И при това работодателите писмено ги предупредихме. Това, ако не е безхаберие и корупция в тежка форма, то какво е?! А министърът на енергетиката, на който никой не му запомни името, къде е? Или му е сложно да вдене, или…

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай