ДКЕВР се оплака от ЕВН

ДКЕВР се оплака от ЕВН | StandartNews.com

София. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране се оплака, че неийни служители са били възпрепятствани от ЕВН България Електроразпределение в Пловдив при опит за съставяне и връчване на актовете за установяване на административни нарушения, в резултат от проведения одит на дружеството.

„Във връзка с установените нередности при проведените одити на електроразпределителните дружества и започналото изготвяне на констативни протоколи и връчване на актове за установяване на административни нарушения, имаше забавяне на работата по вина на ЕВН, тъй като дружеството декларира, че може да осигурява само един представител, който да приема актовете в сградата на ДКЕВР. Тъй като това би забавило много текущата работа, с писмо председателят на ДКЕВР Боян Боев уведоми дружеството, че експерти от комисията ще отидат в Пловдив в дните от 17 до 20 юни", се казва в съобщението на ДКЕВР.

На 18 юни на представителите на комисията са отишли на място, но не получили съдействие.

„Така дружеството отново нарушава задълженията си по лицензията", твърди енергийният регулатор.

На дружеството е съставен констативен протокол и ще му бъде връчен акт за установяване на административно нарушение.

„В следващите дни – 19 и 20 юни, съгласно заповедта на Боян Боев, експертите от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране отново ще бъдат пред сградата на ЕВН България Електроразпределение и ако не им бъде дадена възможност да свършат работата си, ще бъдат съставени констативни протоколи и ще бъдат връчени актове на електроразпределителното дружество", се казва още в съобщението.

По време на одита на ЕВН България Електроразпределение са установени 516 нарушения, като за 364 от тях ще бъдат съставени актове за установяване на административни нарушения. Санкцията е от 20 хиляди до 1 милион лева за всеки отделен случай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай