Депутати дават рамо на Ремотекс

Депутати дават рамо на Ремотекс | StandartNews.com

Стара Загора. Ще подкрепим всяка законодателна инициатива, която е в полза на работниците при ситуации като тази в Ремотекс. Това заявиха депутати от различни политически сили, които се сращенаха с работниците от фалиралото ремонтно предприятие в Раднево в понеделник.

Както е известно, предприятието дължи на работниците и служителите вече над 3 млн. лв, а от октомври миналата година собствениците спряха производството без всякакво обяснение. Опитите на държавата да закупи мажоритарния пакет акции чрез Българския енергиен холдинг също удариха на камък.

„Повече от 100 души вече са осъдили предприятието, имат изпълнителен лист, но по закон няма как да си получат заплатите", посочи шефката на регионалния синдикат на КНСБ Бойка Боева.

Работниците да имат предимство сред кредиторите при обявяване на дадена предприятие в несъстоятелност – това е една от законодателните промени, за коята настояват синдикатите и персоналъг на Ремотекс. Другата е при платен престой в какъвто е на практика ремонтното предприяите от октомври миналата година, да се изплащат не 60 на сто, както предвижда сега законът, а 100 процента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай