Денков с първи думи след срещата със земеделците, спират ли протестите

Какво следва

Денков с първи думи след срещата със земеделците, спират ли протестите | StandartNews.com

Набелязахме три групи проблеми по време на срещата със земеделския сектор. В рамките на тази седмица Асоциацията на зърнопроизводителите, Българската аграрна камара и Министерството на земеделието и храните (МЗХ) ще прегледат цялата информация, която е налична и ще предложат варианти на решения, които да обсъдим заедно. Ще се срещнем отново следващата седмица.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков след проведена среща със земеделския сектор.

"Имахме дълга, интензивна, интересна и конструктивна среща с Асоциацията на зърнопроизводителите и Българската аграрна камара. Част от дискусията е свързана с това, че двете страни от дискусията влизат от различни посоки. От една страна имаме 500 млн. повече в бюджета за аграрния сектор, от друга страна има затруднения в сектора и трябва да намерим решение как да се подкрепят най-засегнатите", обясни премиерът, след което уточни, че се забелязват три групи проблеми. 

"Първата група проблеми са свързани с необходимата ликвидност, за да се продължи работата, втората група проблеми засягат нуждата да се подкрепи МЗХ по отношение на промените в законите, третата група проблеми са свързани със задачите за отстояване на българската позиция в ЕС", каза още Денков, цитиран от БГНЕС.

Министърът на земеделието Кирил Вътев определи срещата като конструктивна. 

"Ще вдигнем темпото на работа", категоричен е министър Вътев.

От земеделския сектор уточниха, че до края на седмицата ще обосноват всички ставки по сектори, и следващият вторник ще представят т.н. меморандум и пакет за законодателни предложения. Засега протестите се отменят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Veber
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи