Дават заеми на малки фирми с лихва от 5,9%

Дават заеми на малки фирми с лихва от 5,9% | StandartNews.com

Продуктът "Заедно нагоре" се съобразява със силните и слабите страни на конкретния бизнес

Общинска банка отпуска до 200 хил. за оборотни средства без представяне на бизнес план

Малките и средните предприятия са гръбнакът на всяка икономика. В същото време те се нуждаят от специални финансови грижи, от особено гъвкави решения за кредитиране и финансово обслужване. Затова Общинска банка създаде специален бизнес продукт - кредит за оборотни средства за малки и средни предприятия "Заедно нагоре", разработен за специфичните нужди на този важен сегмент. Опростена процедура, кратки срокове за първоначален анализ, без изискване за представяне на бизнес план и икономическа обосновка, безплатно предварително запитване и индивидуален подход във всеки етап от кредитирането - това са само част от предимствата на финансовото предложение на банката.

Фирмите могат да кандидатстват за заеми както в лева, така и в евро, а средствата може да се предоставят под формата на кредитна линия/револвиращ кредит или револвиращ кредит тип овърдрафт. Максималният размер на кредита е 200 хил. лв., с лихвени проценти 5,9% за кредитна линия и 6,4% за револвиращ кредит тип овърдрафт.

Размерът на кредита за оборотни средства обикновено се определя в зависимост от потребностите на клиента, както и от договорения начин на погасяване. Така договорените оборотни средства ще осигурят нормално функциониране на предприятието, а оттам и спокойна работна среда, за да може клиентът да се фокусира върху основната си дейност.
Основното предимство на фирмените кредити е възможността за създаване на по-добри условия за бизнеса - осигуряване на нужните материали и суровини, с по-добро качество и оттам - по-висок стандарт на готовата продукция, съответно по-висока конкурентоспособност и разширяване на обема на предлаганите стоки, както и качествено обслужване. Най-често кредитите за оборотни средства се използват именно за закупуване на основни суровини, материали и други краткотрайни активи, необходими за осъществяване на основата дейност на кредитоискателя. Специално разработената програма на Общинска банка за подкрепа на бизнеса у нас е фокусирана върху индивидуалните потребности и предлага кредитиране, съобразено със силните и слабите периоди на конкретния бизнес, както и с нетните парични постъпления като условие за обслужване на задълженията.

Кредитът "Заедно нагоре" на Общинска банка е създаден и изцяло съобразен с преките нужди и спецификата на производството на всеки клиент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай