Чудо! Природният газ поевтинява

Цената се понижава от днес, въпреки че се очакваше скок с 32%

Чудо! Природният газ поевтинява | StandartNews.com

Цената на природния газ за месец ноември ще бъде по-ниска от тази за октомври, въпреки че с очакваше синьото гориво да поскъпне с 32%.

Това  съобщиха министърите на труда и социалната политика Гълъб Донев и на енергетиката Андрей Живков на съвместен брифинг с председателя на КЕВР Иван Иванов и изпълнителния директор на Булгаргаз Николай Павлов. От днес, 1 ноември цената на природния газ става 93,19 лева нза мегаватчас при цена за октомври от 94,54 лева.

България има една от най-ниските цени на природен газ в Европа, допълни Гълъб Донев. Понижението за бизнеса от прогнозните цени на природния газ също ще се случи, увериха министрите. От ноември цената трябваше да се увеличи с 32% спрямо октомври месец.

Катастрофалните последици за топлофикационните дружества, особено за „Топлофикация София”, са преодолени, заяви председателят на КЕВР Иван Иванов. Той обяви, че с тези цени България, чрез „Булгаргаз” и проведените успешни споразумения с „Газпром експорт”, спестява около 40 млн. долара на потребителите на природен газ в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай