Части за коли – съвети за покупка

Повечето собственици на автомобили отлично знаят как да изберат правилната резервна част и затова сега ще се опитаме да споделим най-важното от техния опит.

Части за коли – съвети за покупка | StandartNews.com

За съжаление на всички шофьори, рано или късно им се налага да направят ремонт, а това е свързано почти винаги с подмяна на определени части за коли. Повечето собственици на автомобили отлично знаят как да изберат правилната резервна част и затова сега ще се опитаме да споделим най-важното от техния опит.

 

Как да изберем и купим части за коли

 

Ако сравним автомобила с човешкото тяло, то неговите авточасти могат да бъдат разглеждани като отделни органи. Всички се грижим за здравето си, опитваме се да ядем здравословно, приемаме витамини или спортуваме. Нека да видим какво трябва да се направи, ако някоя от многобройните части на колата „сдаде багажа“ и се нуждае от подмяна.

 

Съвременният автомобилен пазар предлага огромно разнообразие от части за коли - оригинални продукти, реплики и авто части втора употреба.

 

Оригинални части за коли

 

Не е необходимо да обясняваме, че най-добрият вариант са оригиналните части, тъй като те са много прецизно проектирани за параметрите на определена машина, а и върху тях са извършени различни експерименти и тестове за якост. Затова и оригиналните резервни части за коли се справят във всякакви екстремни условия и ситуации.

Така че, ако колата ви се нуждае от смяна на някоя автомобилна част, купувайки  оригиналните резервни части със сигурност няма да имате проблеми по време на монтажа и експлоатацията - с нова оригинална част колата ще ви служи дълго време. Също така, оригиналната част се произвежда на същото място като самата кола, а това е голямо предимство при поръчката.

 

Но при всичките си предимства, оригиналните резервни части имат и един значителен недостатък и това е тяхната цена. Има и още нещо – на много собственици на коли не им допада това, че доставката на оригинални части от производителя отнема доста време. Защото практиката показва, че може да се наложи да чакате за нова резервна част в продължение на седмици, а дори и месеци.

 

Реплики на оригинални части за коли

 

Копия на оригиналните части се произвеждат във фабрики, които имат лиценз или патент за производство на съответните авточасти от оригиналния производител.

Случва се производителят да е толкова зает, че да няма време да произвежда отделни части. Следователно, тясно специализирани компании, които имат лиценз за производство, могат да произвеждат определени резервни части и вие да ги закупите от тях.

 

Но, когато купувате реплики, рискувате да се сдобиете с части за коли, изработени от така наречените майстори в гаражи.

 

Как да разберете дали сте закупили качествен продукт?

Обикновено производителите на двойни лицензирани авточасти придружават продуктите си с гаранция. В този случай не можете да се съмнявате в качеството на продуктите, тъй като производителят на оригиналните резервни части внимателно ги проверява. По правило се дават най-вече лицензи за производство на спирачни системи, елементи на окачване, батерии, а също и електрическо оборудване.

 

Части за коли втора ръка

 

Ако искате да спестите пари, тогава отличен вариант би било да закупите употребявани резервни части. Съществуват чудесни магазини за части втора употреба, които предлагат гаранция за качеството, както и за оригиналността на резервните части. Можете да поръчате оригиналния двигател, скоростна кутия, както и колела, гуми и много други различни авто части.

 

Как да пазаруваме авточасти?

 

Желаните авточасти могат да се поръчат чрез интернет. Това е лесно, удобно и бързо. Поръчката на части онлайн спестява много време и усилия, които бихте изразходвали, посещавайки автомобилни морги, магазини или автокъщи. За да не останете разочаровани от покупката, внимателно проучете информацията за съответната компания, от която възнамерявате да купувате. Може да направите кратка справка за фирмата и да видите дали в интернет пространството няма информация от хора, които вече са пазарували оттам. В случай, че никъде не срещнете негативни коментари, това е добър знак. Така че, действайте смело!

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
димо
преди 2 месеца

Статията е добра, но не казва, какви са добрите марки авточасти. https://avtosaveti.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8/#Nakladki Изпирането на качествена марка е начинът да избегнем втори ремонт за абсолютно същият проблем.

Откажи