Чакат се големи изненади от Лада догодина

Няколко нови продукта ще влязат на пазара наведнъж

Чакат се големи изненади от Лада догодина | StandartNews.com

Президентът на АвтоВАЗ Никола Мор сподели плановете на Lada за следващата година. Той каза, че през 2022 г. няколко нови продукта ще влязат на пазара наведнъж, като един от тях ще се прави на конвейерната лента на ижевското предприятие на АвтоВАЗ.

Руският автогигант планира сериозна инвестиция в подготовката на площадката за производство на нов модел, което според Мор ще бъде "голямата изненада". По всяка вероятност говорим за актуализираната Vesta - това е семейството, което Lada Izhevsk произвежда днес.

Какви други модели ще се появят на пазара през следващата година, топ мениджърът не уточни, но обеща на купувачите "ново изживяване".

Според него качеството, характеристиките, както и наборът от опции за новите продукти ще бъдат "значително по-високи" от тези на настоящите автомобили Lada. Говорим на първо място за „свързани“ услуги, които позволяват да се контролират някои функции на автомобили от смартфон: АвтоВАЗ нарича тази услуга Lada Connect, тя се появи още през 2018 г., но все още не е добре застъпена. Освен това мултимедийните системи Enjoy и Enjoy Pro ще достигнат "ново ниво", каквото и да означава това.

Според предварително разсекретените производствени планове на АвтоВАЗ за следващата година, основната новост на Lada ще бъде рестайлиг версията на Vesta FL: очаква се масовото производство да започне на 1 март 2022 г. Плановете включват и третото поколение Logan на платформата CMF-B LS с еднолитров турбо двигател. Бюджетният седан ще излезе на поточната линия през май 2022 г., като продажбите ще започнат през юни, съобщава "Факти.бг".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай