Бум на нови поръчки. Русия отбеляза рекорд през август

Промишленият сектор нараства

Бум на нови поръчки. Русия отбеляза рекорд през август | StandartNews.com

Русия ускорява темпа си на растеж в промишленото производство в през август, благодарение на значителното увеличаване на броя на новите поръчки въпреки натиска на инфлацията и продължаващата война в Украйна. Това показват данните от проучване на рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс глоубъл" (S&P Global), публикувани днес и цитирани от ДПА.

Индексът на активността на мениджърите по доставките в производството Пи Ем Ай (PMI) на "Стандард енд Пуърс глоубъл" в Русия се повишава до 52,7 пункта през август при 52,1 пункта през юли. Стойностите на индекса над 50 пункта са индикатор за нарастване на промишления сектор.

Промишленият сектор на Русия бележи ръст в новите поръчки,като те са се увеличили през август, отчитат авторите на проучването. 

Това е станало в условията на нарастване с най-бърз темп от март 2008 г. на поръчките на стоки за износ. Вследствие на това фирмите от промишления сектор увеличават производствените си обеми през август, но с по-скромни темпове в сравнение с предходни периоди. Те се увеличават от началото на годината, тъй като руските компании намират алтернативни източници на внос на необходимите им суровини и материали, посочва ДПА.

Инфлацията, която отразява динамиката на производствените цени в Русия, през август се ускорява до най-високото си равнище от 17 месеца на фона на отслабването на руската рубла. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай