Бум на имотния пазар! Изненадата

Каква е цената на една нова къща

Бум на имотния пазар! Изненадата | StandartNews.com

Пазарът на имоти бележи нов бум - нараства строителството на къщи и сгради от смесен тип през 2022 г. Те са с над 32% спрямо последното тримесечие на 2021 г., а жилищата в тях нарастват с 5.3%.

Вероятно този факт се дължи на фразата „къща на цената на апартамент", която най-често фигурира напоследък в обявите на агенциите за имоти под тепетата.

След пандемията и ефектите от нея много купувачи на ново строителство се стремят оптимално да съчетаят природосъобразния начин на живот с динамиката на ежедневието си.

Ето защо все повече хора се интересуват от самостоятелна къща с хубава гледка и лесен достъп до основна пътна артерия, така че да стигат до градския център за не повече от 30 минути.

„Строителството на къща или на парцел вече се доближава до закупуване на тристаен апартамент в София. Над 250 000 евро до 350 000 евро струва тристаен или четиристаен апартамент на централна локация. Калкулаторите на ипотечни кредити показват разликите във вноската при увеличение на лихвата", обяснява Илиян Янкулов от агенция за недвижими имоти пред NOVA NEWS.

Според него за хората с повече от 2 деца се препоръчва закупуване на къща.

"От значение за избора между апартамент или къща на първо място, естествено, са парите, но и етапът от живота, в който се намира всеки един човек

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай