Петък,

BTL Industries помага за бъдещата кариера на ученици

От: Редактори -
A
A
A

BTL Industries, един от най-големите производители на медицинска апаратура в света, отвори вратите на производството си в Пловдив за ученици, за да им представи дейността на компанията. Посещението се осъществи в рамките на Програмата за ранна кариерна ориентация и мотивация, разработена и изпълнявана от Образователно-индустриалния борд в Пловдив.

Учениците от VI клас на ОУ „Васил Левски“ в Пловдив имаха възможност да посетят производствената база на BTL Industries и да се запознаят с процесите там. Представители на компанията разказаха на децата за работата в компанията, както и какви знания и умения са необходими, за да бъдат част от екипа на фирмата. С голям ентусиазъм шестокласниците се включиха във викторина с въпроси, свързани с BTL Industries. В края на посещението децата получиха подаръци, както и грамоти за активно участие в програмата.

„BTL Industries инвестира сериозни ресурси както в кариерното развитие на своите служители, така и в различни инициативи за подготвянето на кадри за пазара на труда. От изключително значение е кариерната ориентация да започва още от училище и у децата да се породи интерес към определени професии. За целия екип на BTL Industries беше изключително удоволствие да посрещне учениците от ОУ „Васил Левски“ и да им покаже един добър пример за компания, в която можеш да се развиваш, да пoмагаш на хората и в същото време да се забавляваш заедно с колегите си“, коментира Георги Петков, изпълнителен директор на BTL България.

Програмата за ранна кариерна ориентация и мотивация е насочена към деца в VI и VII клас от училища в Пловдив и цели да им помогне при избора на бъдеща професия. В рамките на програмата ученици, родители и учители могат да се ориентират как ще се променят работните места, кои ще са професиите на бъдещето и каква ще е ролята на човека в модерните предприятия.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички