Борисов разпореди проверка на отчитането на тока

Борисов разпореди проверка на отчитането на тока | StandartNews.com

София. По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов започва проверка на отчитането на месечните сметки за ток. Това става ясно от стенограмата на правителственото заседание от в понеделник, съобщиха от правителствената информационна служба.

Вицепремиерът Томислав Дончев съобщава на премиера Бойко Борисов, че през уикенда е получил от граждани сигнали, че ЕРП-тата отново работят с 40-дневни сметки за ток.

„Не мога да кажа дали това е истина в момента, но разпоредих да се провери веднага. Помолих и министър Петкова да се провери дали това е вярно, ако е вярно – защо се случва така. Моля да бъде на вниманието на всички колеги, които имат пряко или опосредствано отношение по този въпрос, защото темата е критична", заявява Дончев.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова посочва, че и тя е получила такава информация. „Сега веднага задействам нещата, за да проверим как стои този въпрос и ще Ви докладвам", уверява тя.

„Извикайте ги. Защото вместо ритмично, така както е необходимо да си подават фактурите, когато стане един по-дълъг период, идват големи сметки, и то изведнъж веднага след Нова година...Вече един път това успя", посочва Борисов.

Вицепремиерът Меглена Кунева от своя страна подчертава, че това е директно свързано със Закона за защита на потребителите.

„Понеже това е директива, която по мое време в Комисията беше приета, съм запозната детайлно с процедурата. Комисията за защита на потребителите трябва да бъде алармирана и на базата на Закона за защита на потребителите трябва да се върне нормалното положение. Това е договор, договор между потребители и ЕРП-тата", обяснява тя.

„Вицепремиерът Кунева с Теменужка Петкова. Ако трябва, заедно срещнете се, обяснете им какво имат по договор и това не го допускайте, да не се получи повторно", заявява Борисов в заключение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай