БНБ: Не ни приписвайте действия на адвокати на КТБ

БНБ: Не ни приписвайте действия на адвокати на КТБ | StandartNews.com

"БНБ традиционно се придържа към едно по-умерено и въздържано публично говорене, водена от институционално уважение и чувство за държавност. В същото време всички действия на БНБ по казуса КТБ от самото начало и досега са напълно прозрачни, публикувани са на интернет страницата на централната банка на български и на английски и са публично достъпни". Това заяви говорителят на БНБ Александър Урумов за "Стандарт" и допълни: "По повод на неверни твърдения в телевизионно предаване от тази сутрин, изречени от председателя на Комисията по бюджет и финанси, обръщаме внимание, че в публичното говорене не следва да се преминава онази тънка граница, след която спорните твърдения се превръщат в клевети".

Урумов допълни още, че счита за недопустимо "овластени длъжностни лица да правят внушения за несъществуващи писма и изявления от страна на БНБ, като ги използват за политическо говорене и политически цели".

"Недопустимо е действия и стремежи на адвокати на засегнати лица по случая КТБ да бъдат приписвани на БНБ, която няма нищо общо с това", допълни говорителят на БНБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай