Близо 30 зелени проекта събра програма Мтел еко грант

Близо 30 зелени проекта събра програма Мтел еко грант | StandartNews.com

София. Близо 30 екологични проекта събра петото издание на грантовата програма на Мтел. В продължение на един месец – до 25 март, неправителствени организации и читалища изпращаха своите кандидатури, насочени в три области:


-Опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове;
-Насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие;
-Определяне и опазване на вековни дървета и гори;

Събраните кандидатури ще преминат през три етапа на оценка, като ще бъдат оценявани качеството на проекта, заложения бюджет, очакваните резултати, ефект и капацитет на организацията.

На  първия етап всички проекти ще се разглеждат от програмния екип на Фондация в помощ на благотворителността в България, която подпомага Мтел за осъществяването на грантовата програма. Проектите, преминали на втори етап, ще бъдат оценени и класирани според колективно достигнати препоръки за решения.

На финалния, трети, етап Комисия за разпределяне на средствата ще определи проектите, между които да бъде разпределен общия бюджет от 50 000 лева. В комисията участие взимат представители на медии, неправителствени организации, общественици. Максималната сума, която ще бъде предоставена за безвъзмездно финансиране на един проект е 15 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай