"България ер" спря  полетите до Одеса

Възможно от 16 декември самолетите да летят отново до украинския град, ако бъде отменено военното положение 

"България ер" спря  полетите до Одеса | StandartNews.com

"България ер" отмени полетите си до Одеса. Единствената авиокомпания у нас, която лети веднъж седмично до украинския град на Черно море, се отказва от тази дестинация заради извънредното положение в част от страната. 

На сайта на националния авиопревозвач се посочва, че може да възобнови полетите до Одеса на 16 декември, ако обстановката се нормализира.

Пътниците, които имат купени билети до Одеса, да се обърнат към центъра за обслужване на клиенти, съветват от "България ер". 

На 27 ноември Министерството на външните работи препоръча на българските граждани да ограничат пътуванията си до Украйна заради въведеното военно положение.

По информация на българското посолство в Киев, от 9 часа на 28 ноември 2018 г. до 9 часа на 28 декември 2018 г. в Украйна е въведено военно положение. То обхваща областите Виницка, Луганска, Николаевска, Сумска, Одеска, Харковска, Черниговска, Херсонска, Донецка и Запорожска.

Възможно е ограничаване правата и свободите на гражданите, а именно правото на свободно придвижване, неприкосновеността на кореспонденцията, включително телефонна и електронна, изразяване на убеждения и др. Препоръчва се на българските граждани да ограничат пътуванията си до Украйна и особено в областите, за които е обявено военно положение, се казва още в съобщението.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай