Българи завладяха пазарите в Одрин

Търговците ги боготворят

Българи завладяха пазарите в Одрин | StandartNews.com

Отмяната от българските власти на задължителните PCR тестове за коронавирус за влизащите от Турция доведе до поток от българи в пограничния град Одрин. По данни на местните медии известният голям градски пазар Улус пазаръ прелива от клиенти от България, особено в петъчните дни, когато напливът е най-голям, съобщи за БТА Нахиде Дениз.

Примамени от ниските цени поради девалвацията на турската лира, българите се стичат на пазар в крайграничните селища за радост на местните търговци. Одрински продавачи отбелязват, че поради ниските цени комшиите купуват и повече стоки. Те споделят, че преди това работата била замряла.

"Бихме прегръщали комшиите българи, че идват при нас да пазаруват, ако не се страхувахме от коронавируса", казват одрински търговци.

Български фирми дори организират екскурзии до Одрин специално за шопинг на българите, които се стичали още от сутрешните часове и прекарвали деня в града.

Голям интерес българите проявявали към сватбеното облекло и аксесоари, отчитат търговци. Те отдават това на разнообразието на моделите и на изгодните цени.

Този сектор беше особено тежко засегнат от пандемията на фона на ограниченията, въведени за подобен род тържества заради риска от зараза. В Турция в момента са валидни най-строги рестрикции по отношение на сватбите и други масови веселби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай