Биткойнът подгони 50 000 долара

Последният скок е от 6 %

Биткойнът подгони 50 000 долара | StandartNews.com

Биткойнът поскъпна с 6% към нов исторически ценови връх около 48 226 долара, след като най-старата банка в САЩ направи скок към пазара за криптовалути.

Повод за задълбочаване на възходящото движение даде информация на "Уолстрийт джърнъл", че Bank of New York Mellon Corp планира по-късно тази година да съхранява, трансферира и емитира биткойн и други криптовалути от името на своите клиенти, управляващи активи.

Банката обсъжда с клиенти да вкарат при нея техни цифрови валути, посочва финансово издание, цитирайки интервю с Роман Регелман, изпълнителен директор на BNY Mellon за обслужване на активи и дигитален бизнес.

 

"Дигиталните активи стават част от масовия поток", каза Роман Регелман.

BNY Mellon не е първата финансова компания с голямо име, която декларира интереса си към цифровите активи.

През 2018 г. Fidelity Investments стартира нова компания за своите институционални клиенти за търговия и съхранение на цифрови активи, включително биткойн, а година по-късно спечели регулаторно одобрение за опериране на своя крипто бизнес в Ню Йорк.

Но съобщението на BNY Mellon е първото, когато една от големите банки-попечители разкри своя пътна карта за третиране на цифровите валути като всеки друг актив. И банката няма да ограничава видовете цифрови активи, които ще позволи на клиентите да съхраняват при нея.

По-рано тази седмица цената на водещата криптовалута пък беше повишена до рекордно висока стойност, след като компанията Tesla Inc на Илон Мъск разкри, че е закупила през януари биткойни за 1,5 млрд. долара и че скоро ще започне да приема основната цифрова валута като начин на плащане за произвежданите от нея електромобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай