Петък,

ББР ще си сътрудничи с Националния институт за изследвания и сертификация в подкрепа на розопреработвателите

От: Стандарт -
ББР ще си сътрудничи с Националния институт за изследвания и сертификация в подкрепа на розопреработвателите
A
A
A
  • ББР ще си сътрудничи с Националния институт за изследвания и сертификация в подкрепа на българските розопреработватели

Българската банка за развитие сключи споразумение за сътрудничество с Националния институт за изследвания и сертификация. Двете институции ще си партнират в създадената от банката програма „Подкрепа за розопреработване“ за спасяване на традиционния за страната ни бизнес.

Споразумението за сътрудничество беше подписано от изпълнителния директор на ББР Владимир Георгиев и управителя на института Венелин Георгиев. Програмата осигурява облекчено финансиране на микро-, малки и средни фирми от бранша, които са изправени пред сериозни затруднения и намалена ликвидност.

ББР предоставя на розопроизводителите 20 млн. лв. под формата на директни кредити за оборотни средства в размер до 1 млн. лв. със срок на погасяване до 3 години. Изискването към фирмите е да извършват дейност по розопреработване от поне две години.

Финансирането може да бъде обезпечено с особен залог – българско розово масло. Неговото качество ще бъде удостоверено от Държавна лаборатория „Българска роза“, част от Националния институт за изследвания и сертификация, който се ангажира да съхранява ценния продукт в трезора си.

„Държавната лаборатория е най-старата институция в България, която се грижи за изследването и съхранението на българското розово масло и съм горд, че ББР ни избра за свой партньор“, заяви Венелин Георгиев.„Надявам се, че ще бъдем полезни за бранша и ще гарантираме авторитета на розовото ни масло по света“, допълни той.

Повече за кредитната програма на ББР ще откриете тук: https://bbr.bg/bg/produkti-i-uslugi/produkti/podkrepa-za-rozoprerabotvane/


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички