ББР подкрепя дебюта на фестивал за документални филми

Първото издание на Международния Родопи Филм Фест ще се проведе между 16 и 21 септември на открита сцена в Смолян

ББР подкрепя дебюта на фестивал за документални филми | StandartNews.com
  • ББР подкрепя дебюта на международен фестивал за документални филми в България

Първото издание на Международния Родопи Филм Фест ще се проведе между 16 и 21 септември на открита сцена в Смолян. Замислен е като активна международна платформа за документалисти, а ключова роля за реализацията му има Българската банка за развитие, която ще бъде партньор на събитието.

Фестивалът е символно продължение на емблематичния „Преглед на творчеството на младите филмови дейци“, провеждан от 1973 до 1991 г. в планинския град. Днес на това наследство ще се гради модерно събитие с национално и международно значение, което създава условия за развитие на съвременната българска филмова индустрия.

Дебютното издание на Международния Родопи Филм фест е с фокус върху творческото партньорство между България, Гърция, Турция и Германия, а негов патрон ще бъде известният български режисьор, сценарист и актьор Георги Стоев – Джеки.

Програмата съдържа пет панела, два от които са конкурсни – за пълнометражни и късометражни документални филми. Млади и дебютиращи автори ще представят първите си филми на тема “Когато любовта е социален проблем”.

Организатори на Международния Родопи Филм Фест са Фондация РИФЕ и Гьоте-институт България.

За повече информация можете да посетите сайта на събитието - http://rife.bg/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай