Барове бягат в моловете

Шопинг маниаците гарантират оборота в кафенетата

Барове бягат в моловете | StandartNews.com

София. Ресторантите и кафенетата бягат към моловете, за да спасят бизнеса си. Това е тенденция, която се наблюдава в последните месеци, разказа Росен Генев, мениджър отдел "Търговски площи" във "Фортън Интернешънъл". Според него собствениците на подобни обекти, които са имали дейност на търговски улици или във вътрешността на кварталите, започват да търсят място в търговските центрове. Моловете дават много по-добри възможности за търговия и запазване или дори увеличаване на оборотите, които реализират ресторантите, коментира Генев.

Напливът на баровете към моловете е станал по-осезателен след въвеждането на забраната за тютюнопушене на закрити места. Търговците, които досега не са били представени в шопинг центровете, също започват да проучват възможностите да влязат в тях.

В момента наемателите могат да се договорят за много добри условия за наем в търговските центрове, коментират управители на молове. В същото време те отчитат, че дори да не направят покупки в останалите магазини, посетителите на шопинг центровете почти задължително се отбиват в кафенетата, представени в мола. По този начин те имат гарантиран оборот.

В същото време почти всички кафенета и барове извън моловете отчитат драстичен спад на приходите. Почти всяко десето кафене е било затворено през последната година, твърдят столичните ресторантьори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай