Банкоматите пускат пари по празниците

Пълнят устройствата навреме с банкноти

Банкоматите пускат пари по празниците | StandartNews.com

Банкоматите ще се зареждат с пари навреме по празниците, обещаха от Асоциацията на търговските банки. Това означава, че не би трябвало да се повтори драмата от миналата Коледа, когато свършиха банкнотите и много хора обикаляха, за да открият решение. Проблемът обаче едва ли ще има решение, ако температурите са паднали под 10 градуса. Тогава устройствата въобще няма да приемат картата. Добрата новина е, че синоптиците прогнозират почти пролетни температури, които ще растат от над пет градуса нагоре.

Съветът на експертите е да използваме автоматите в клоновете на банки, търговските обекти или хотели. Не бива да забравяме да прикриваме с ръка клавиатурата, когато въвеждаме пин кода си. Ако картатада бъде блокирана от банкомат, тогава ще трябва да изчакаме първия работен ден, за да си я получим обратно. За да избегнем подобни неприятни преживявания, банкерите съветват с чувство за хумор за следващите празници да се въоръжим с поне още една кредитна или дебитна карта.

"Разбира се, банкоматите са доста натоварени тези дни на всички банки. Опитали сме се да направим така, че да няма някакви сривове в системата. Разбира се, от всички налични банкомати в страната сигурно няколко по чисто статистически причини ще се развалят. Моят съвет е, че ако един банкомат не работи, пробвайте съседния, тогава най-вероятно той ще работи". Това посъветва Левон Хампарцумян, председател на Асоциацията на търговските банки, цитиран от БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай