"България ер" грабна два авиационни оскара

"България ер" грабна два авиационни оскара | StandartNews.com

"България ер" грабна два авиооскара от първите награди за авиационната индустрия у нас - Sky Stars, в оспорвана борба между 21 авиокомпании. Националният ни превозвач получи наградата за най-голям дял на българския авиопазар, както и приза на туристическите агенти. С голямата награда Sky Star - "Най-добър авиопревозвач на годината", си тръгна "Търкиш Еърлайнс". Превозвачът на комшиите взе и още две награди: Sky Service - за авиокомпания с най-добро обслужване на борда, както и Sky Gepard - за най-динамично развиваща се компания в авиационния бизнес.

За авиокомпания с най-голям принос в опазването на околната среда бе обявена "Луфтханза", която взе приза и за най-добра бонус програма. Сред наградените беше и "Флай Дубай", която взе отличията за "най-усмихнат и кооперативен персонал" и за "иновация в авиационния бизнес".

За най-предпочитана нискотарифна авиокомпания бе обявена "Уиз еър", а наградата на пътниците отнесе "Ер Франс". Със специално отличие "Бизнес дебют" бе отличена "Еър Сърбия", а авиокомпаниите на Полша, Румъния и Русия - ЛОТ, ТАРОМ и "Аерофлот" взеха награди за принос в развитието на авиационния пазар.

Класацията на авиокомпаниите е направена от експертно жури, както и на базата на анкетно проучване сред IATA агенциите и от допитване до пътниците, които са гласували онлайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай