Асен Ягодин поема Пощенска банка

Асен Ягодин поема Пощенска банка | StandartNews.com

Асен Ягодин поема отново позицията изпълнителен директор в Пощенска банка, предадоха от финансовата институция.

Влиза и в Управителния съвет на банката с ресор "Корпоративно банкиране и финансови пазари".

От 2011 г. до 2013 г. Ягодин беше главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие. Кариерата му започва в софийски клон на Пощенска банка, след което преминава в Централно управление като дилър в управление "Паричен и капиталов пазар". През 1999 г. заема позицията началник управление "Ликвидност", а през 2001 г. е избран за член на Съвета на директорите на финансовата институция.

Председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Пощенска банка е Петя Димитрова. В съвета влизат и Димитър Шумаров, който е изпълнителен директор и главен финансов директор, и Йордан Суванджиев, който е главен директор "Управление на риска".

С назначаването на Асен Ягодин на вакантната до момента позиция мениджърският екип на финансовата институция е попълнен и не се очакват повече промени в управленския й състав, посочват от банката.

"Радвам се да посрещна в екипа на Пощенска банка професионалист с доказани качества като г-н Ягодин", коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, цитирана от пресцентъра си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай