Асен Василев: Това се случва за първи път от над 20 години

Министърът на финансите коментира Бюджет 2024

Асен Василев: Това се случва за първи път от над 20 години | StandartNews.com

За първи път от над 20 години ще сме събрали повече данъци, отколкото държавата е похарчила. Ще имаме намаление на дефицита от 0,8% през октомври на 0,6% в края на ноември. Това съвсем спокойно ни позволява да сме в 3-те процента дефицит за декември.

Това заяви пред журналисти министърът на финансите Асен Василев във връзка с дефицита в Бюджет 2024. По думите му данъчните мерки започват да дават резултат.

"Голяма част от фискалните мерки влязоха в сила на 5 октомври. Събираемостта се вдига значително. Напът сме да си преизпълним бюджета с по-малък дефицит от това, което е заложено", допълни Василев.

"Имаме много ясна рамка за бюджета за догодина. Има няколко неща, които трябва да се доогледат за данъчните закони, но това дава една стабилна основа, за да изпълним една от основните цели на това правителство, която е еврозоната", каза още той, цитиран от "ДарикНюз".

Василев заяви, че подкрепа за бюджета има. "Видях, че мина в Бюджетна комисия. 

Той коментира и бюджета за НЗОК: "Бюджетът на Здравната каса не мина по една проста причина - там има две мерки, които са свързани с това да може да се разходват по по-прозрачен начин парите на НЗОК".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
Надя Драганчева от Тутракан
преди 2 месеца

Полицаите биха синът ми Николай Петков Ралчев на 49 години от Тутракан. Сега синът ми е тотално ненормален извратен психопат , криминално проявен осъден бандит и стана и полов инвалид. Полицията бие,съдът крие,прокуратурата ми вика-трай дърто кобило за зелена тревица. Аз Надя Николова Драганчева от Град Тутракан7600 ,въпреки че съм ма 71 години, до последният ми дъх ще се боря срвщу полиция,съд,прокуратура и ще победя!!!!! Трагедия голяма държава няма. Съдиите в Тутракан са зли като змии.Полицаите от Тутракан са садисти ,а полицайките-вампирки.Ще напила до ООН и до НАТО. Така и така всички от град Тутракан говорят,че аз Надя Драганчева и моето семейство сме много психично болни изроди на изродите.

Откажи
Jesika
преди 2 месеца

Най-продаваното лекарство за отслабване в света е вече и в България. Бързи резултати, подходящи за всеки, абсолютно безопасни, ще отслабнете без диета и спорт, резултатът е гарантиран, eто oфициaлния caйт.----- http://gg.gg/ketobg

Откажи
Егея Димитрова
преди 2 месеца

Ама не се съмнявам за миг дори, че този чорбаджия ще се удря в гърдите, че хазната се пълни, но категорично не му пука за добруването на хората и "социалната" пенсия от 270,00 лв! По 9 лв.на ден за храна някаква! За сметки, данъци, билети за транспорта ще чакат несретниците "ама друг път"! Данъци ли???! ...🫣

Откажи
Луд
преди 2 месеца

Този нсистина е луд

Откажи
Бунтата
преди 2 месеца

ТОЗИ ПЕДАЛ ГНУСЕН,ДА ВЗЕМЕ ДА НАЛАПА ПИЩОЛА И САМ ДА ДРЪПНЕ СПУСАКА!!!ДА НЕ ЛАПА ПИЩОЛА НА БАНКЯНСКИЯ БОКЛУК

Откажи
Мила
преди 2 месеца

С болния мозък за сега си ти

Откажи
Валентин
преди 2 месеца

Мръсна откачалке Надя Драганчева, скрий се от тук!!!! Аман от тебе, кучко!!!

Откажи