"Асарел медет" е инвеститор на 2015 г.

"Асарел медет" е инвеститор на 2015 г. | StandartNews.com

"Асарел медет" и съвместното му дружество с лекарите от общинската болница и община Панагюрище "Асарел Панагюрище Здраве" получиха наградата "Инвеститор на годината" за 2015 г. На официална церемония късно в сряда наградата връчи вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев на председателя на Надзорния съвет на "Асарел Медет" проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Наградата е за проекта за изграждане на модерен медицински многопрофилен комплекс с високотехнологичен център за лъчелечение в Панагюрище. Болничният комплекс включва 296 легла и 700 души персонал. Инвестицията е над 60 млн. лв. Годишните награди са организирани от Българската агенция за инвестиции.

Инвестициите в иновативен бизнес са нещо, с което мерим колко напред отиваме, заяви вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева. Тя връчи награди в категория "Инвестиция в иновативен бизнес". Победителят в категорията е производителят на стени за катерене "Уолтопия". Белег за успех на инвестицията е нейното развитие, каза министърът на икономиката Божидар Лукарски, който връчи награди в категория "Разширяване на бизнес". Приза грабна германският производител на автомобилни компоненти "Костал България".

Министърът на околната среда Ивелина Василева, която връчи награди в категорията "Инвестиция в човешки капитал", подчерта, че капиталът на държава, която е избрала модерния модел на устойчиво развитие, са хората и допълни, че това е инвестицията с най-висока степен на възвръщаемост. Първото място в категорията зае старозагорското предприятие за производство на каучукови уплътнения за автомобилната промишленост "Стандард профил България".
Наградите в категория "Инвестиция на зелено" връчи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Отличена беше Woodward IDS. Компанията e доставчик на иновативни силови електронни системи, предимно за фотоволтаични централи и вятърни турбини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай