"Армеец" в Топ 100 на Югоизточна Европа

13 родни предприятия влизат в престижната класация

"Армеец" в Топ 100 на Югоизточна Европа   | StandartNews.com

София. ЗАД "Армеец" влезе в класацията Топ 100 на най-големите застрахователни компании в Югоизточна Европа, като се нареди на престижното 21-во място. На официална церемония в четвъртък наградата взе изпълнителният директор на дружеството Цветанка Крумова.

На церемонията присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и министърът на външните работи Николай Младенов. Класацията на най-големите компании в Югоизточна Европа се прави за поредна година от агенцията SeeNews в три категории - предприятия, застрахователи и бенки. Общо 21 родни застрахователи влизат в класацията, като сред тях са "ДЗИ Общо застраховане", "Булстрад", "Лев Инс", "Алианц България", "Бул Инс", "Уника", Евро Инс", "Енергия" и "Виктория".

13 родни предприятия се нареждат сред лидерите на Югоизточна Европа в класацията "SeeNews TOP 100" за 2012 г. "Лукойл Нефтохим Бургас" заема престижното 3-о място в общата класация, което й отрежда 1-во място сред родните представители в Топ 100. На 6-о място в Югоизточна Европа е "Аурубис България". На 10-о място е "Лукойл България". В Топ 100 влизат и НЕК, "Булгаргаз", "ЧЕЗ Електро България", "Мобилтел" и др. В Топ 100 на банките на Югоизточна Европа България влиза с 18 трезора. На 7-о място е "УниКредит Булбанк", а в Топ 100 влизат и "Банка ДСК", ОББ, Райфайзенбанк, ПИБ, Пощенска банка, Корпоративна търговска банка, "СЖ Експресбанк", Централна кооперативна банка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай