Ангелкова погва чадърите за 64 лв. на Слънчев бряг

Ще има глоба, ако бъдат установени нарушения

Ангелкова погва чадърите за 64 лв. на Слънчев бряг | StandartNews.com

Туристическото министерство ще извърши незабавна проверка на плаж в Слънчев бряг след сигнал в общественото пространство, придружен със снимка на касов бон, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени.

Според гражданката (Гергана Димитрова), подала сигнала във Фейсбук, цената за два чадъра и четири шезлонга е 64 лева.

В случай, че бъдат установени нарушения, Министерството на туризма веднага ще наложи санкция на стопанина на плажа. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година. Припомняме, че при неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение - 100 хил. лв.

Задължение на министерството е да следи как се спазват правилата за работа на морските плажове през цялата година. При нарушения и неспазване на законодателството санкциите са безкомпромисни.

Министерството на туризма призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове. Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/90 46 833, както и на имейл: [email protected].

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай