Анелия Крушкова става шеф на БДЖ

Анелия Крушкова става шеф на БДЖ | StandartNews.com

София. Анелия Крушкова е била избрана за председател на борда на „Холдинг БДЖ". Това е съобщил транспортният министър Данаил Папазов по време на Обществения съвет в сектора на железопътния транспорт, се казва в прессъобщение на Министерството на транспорта, информационните технологиите и съобщенията. Тя заема мястото на Велик Занчев.

Държавният холдинг включва БДЖ „Пътнически превози" и БДЖ „Товарни превози".

Крушкова е беше председател на закритата впоследствие Държавна агенция по туризъм при кабинета на тройната коалиция, а преди това зам.-министър на транспорта в правителството на НДСВ.

„През месец септември предстои среща на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на финансите и облигационерите. На нея ще се обсъжда разсрочването на задълженията на компанията", е казал още Данаил Папазов. В най-скоро време пред Министерски съвет ще бъде представен нов оздравителен план за „Холдинг БДЖ".

По време на обществения съвет, в областта на автомобилния транспорт министър Данаил Папазов е обявил, че в началото на септември предстои среща в Анкара на представителите на автомобилната администрация на двете държави, на която ще се обсъдят всички въпроси, поставени от българските превозвачи.

Обсъдени са били и различни инициативи, свързани с регламентирането на дейността на таксиметровите превози. Участниците са подкрепили повечето от предложените от страна на МТИТС мерки като създаване на досие на водача, по-задълбочени психотестове, въвеждането на патентен данък, пише в съобщението. Папазов е предложил на всички участници да оформят писмено своите предложения до края на август, за да може на следващата дискусия да бъдат поканени представители на КАТ и Министерство на финансите, с които те да бъдат обсъдени.

В рамките на Обществения съвет по въздушен транспорт са обсъдени актуални предложения за промени в нормативната уредба в областта на въздушния транспорт, като проект на постановление за изменение и допълнение на Наредбата за таксите за използване на летищата за обществено ползване и за аеронавигационно обслужване в Република България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай