Вторник,

Агенцията по вписванията готова с е-правителството

От: Рачо Рачев, кадър Канал 3 -
Агенцията по вписванията готова с е-правителството
A
A
A

Електронното правителство е на път да стане факт, що се отнася до Агенцията по вписванията, от 27 юли, когато сайтовете на Търговския регистър и Имотния регистър се обединяват в един. Това заяви в интервю за Канал 3 шефката на Агенцията Габриела Козарева.

От 27 юли, понеделник, регистърът ще бъде достъпен само през единния портал https://portal.registryagency.bg/.

„Разликата е във входа. Сега с обединяването на двата сайта регистрацията се прави още на входа. Към потребителското име се присъединява начин на идентификация. След това няма нужда повече да се въвеждат всички тези кодове, верифициращи даден потребител“, разясни Козарева.

В следващите няколко дни предстои да разберем дали работата е свършена добре, защото ѝ предстои реалният тест от потребителите, които биха могли да се сблъскат с редица проблеми, а те на свой ред трябва да бъдат решени своевременно, посочи Габриела Козарева.

„В рамките на миналата година постигнахме две законодателни изменения. Едното е премахването на годишната нулева декларация. Второто е изискване подаващият декларация за годишен финансов отчет да попълва само две декларации заедно със самия финансов отчет“, припомни Козарева по отношение на свършената работа откакто е застанала начело на Агенцията по вписванията.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички