А1 подкрепя четири болници в борбата срещу COVID-19

Компанията подпомогна финансово УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", УМБАЛ "Александровска" и УМБАЛ "Св. Анна"

А1 подкрепя четири болници в борбата срещу COVID-19 | StandartNews.com
  • Компанията подпомогна финансово УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", УМБАЛ "Александровска" и УМБАЛ "Св. Анна" за привличането на здравни кадри, дари и бързи антигенни тестове на ВМА

С дарителска кампания за едни от "най-горещите" точки в борбата с пандемията от COVID-19, А1 подкрепи финансово УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов", УМБАЛ "Александровска" и УМБАЛ "Св. Анна". Средствата са предназначени за привличането на доброволци - лекари, медици и санитари, които да работят в COVID отделенията на болниците в следващите месеци. За по-бързо и точно диагностициране на пациентите, за които има съмнения, че са болни от коронавирус, телекомът дарява също и над 3300 теста за антигени на Военномедицинска академия (ВМА).

  • Подкрепа за доброволците

Подкрепата за трите болници с осигуряване на средства за привличане на допълнителен персонал има за цел да подпомогне здравната ни система в условията на нарастващ брой заболели от коронавирусна инфекция. В момента проблем е не толкова наличието на болнични легла, а недостигът на квалифицирани медицински кадри, които да се грижат за болните в лечебните заведения. Дарението на А1 ще подпомогне "Пирогов", "Александровска" и "Св. Анна" за привличането на около 100 лекари, медицински сестри и санитари, които да работят в COVID отделенията на болниците през следващите месеци.

  • За по-бърза диагностика

Помощта за Военномедицинска академия е под формата на над 3300 бързи антигенни теста, които А1 ще закупи за болницата. Те са от типа бързи комбинирани антигенни тестове, които служат за детекция и разграничаване на SARS-CoV-2 антигените от другите грипни вируси. Изборът на този тип тестове за дарението е съгласуван с ръководството на ВМА, а закупените тестове са необходими на болницата, за да продължи с нормалния процес на диагностика.

  • А1 подпомага здравната система още от март

Дарението на А1 е продължение на подкрепата за здравната система, която компанията направи през пролетта с въвеждането на извънредни мерки в страната от 13 март. А1 подпомогна четири лечебни заведения с безвъзмездно дарение на пет дихателни апарата на УМБАЛ "Александровска" и още три апарата на болници в Монтана, Добрич и Силистра. Средствата за тях бяха събрани в рамките на кампания за насърчаване на онлайн плащанията. Освен това телекомът даде редица дигитални бонуси на своите клиенти като мобилен интернет на максимална скорост, безплатен достъп до ТВ съдържание, минути и мегабайти в роуминг и други, за да им помогне да се справят с изолацията и социалната дистанция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай