Започва извънредно отчитане на електромерите

 Започва извънредно отчитане на електромерите | StandartNews.com

София. Извънредно отчитане на всички електромери ще извършат служители на ЧЕЗ до 15 януари. Проверките са заради новата цена на тока. В тази връзка 356 служители ще работят допълнително по отчитането. Те ще имат удължено работно време и в почивните дни, обясняват още от ЧЕЗ.

Този месец фактурите ни ще имат данни за два периода – преди и след влизането в сила на новите цени на електроенергията. Абонатите не трябва да чакат извънредното отчитане, а да подадат сами данни за използваната енергия в първите дни на новата година, предупредиха от електроразпределителното дружество. По този начин няма да има спекулации, че са им отчетени некоректно данните на електромерите и ще улеснят работата на служителите от ЧЕЗ.

До 5-ти януари може да подадете своите данни от електромера на горещия телефон на дружеството, на сайта му или на гишетата на клиентските центрове. Тогава изтича срокът за самоотчет на абонатите на Енерго-про. От ЕВН приемат данни от електромери на клиентите си в петък и в понеделник, съобщава БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай