90 млн. от лимузини отиват за минифирми

90 млн. от лимузини отиват за минифирми | StandartNews.com

Предстои да се подпишат договори за още 85 милиона лева

Над 90 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони, спестени от лимузини, ще бъдат дадени за създаване на микропредприятия и разнообразяване на възможностите за заетост в селата. С парите ще могат да се създават цехове за преработка на мебели, фирми за транспорт, здравни услуги в малките населени места и други малки предприятия. Допълнителните средства са от анулирани договори по селската програма, предвиждащи покупка на скъпи коли, яхти, хеликоптери. След проверките на одиторите от Европейската сметна палата стана ясно, че Брюксел няма да възстанови милионите на България, ако те бъдат дадени за луксозните возила. Затова земеделското министерство и Държавен фонд

"Земеделие" отхвърлиха спорните проекти и пренасочиха средствата към други.
Одобрени бяха други 232 проекта на обща стойност над 51 млн. лв. Субсидия ще получат проекти за изграждане на спортно-развлекателен център, магазин за хранителни стоки, фурна за печене на хляб на дърва, цех за PVC тръби и метални конструкции и др.

По мярка 121 през следващите седмици ще бъдат одобрени субсидии в размер на още около 85 млн. лв. Това е вторият транш от одобрени проекти по ПРСР, след като през миналата седмица започна подписването на 409 договора по мярка 112 "Създаване на стопанства на млади фермери".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай