3500 паунда за доброволци с коронавирус

Във Великобритания предлагат по 3500 паунда, за да бъдете заразени доброволно

3500 паунда за доброволци с коронавирус | StandartNews.com

Във Великобритания предлагат по 3500 паунда, за да бъдете заразени доброволно с опасния китайски вирус, съобщи лондонският The Times.

Офертата звучи примамливо – нужно е да прекарате 2 седмици под карантина, като през това време и можете да си почивате, да гледате телевизия, да четете, да играете игри и др. Позволено ви е да се занимавате с всичко, което не включва физически контакт с външния свят.

До 24 доброволци едновременно ще бъдат задържани под карантина в специална лаборатория в Източен Лондон. Те ще бъдат заразени с два обичайни щама на коронавирус – 0C43 и 229E, от едно и също семейство вируси, които причиняват само леко респираторно заболяване.

Това ще позволи на изследователите и фармацевтичните фирми да тестват ефикасността на нови вируси и антивирусни лекарства в безопасна среда.

Според експерти за разработването на ваксината е нужна поне една година, но няколко лаборатории вече изпробват прототипи върху животни.

Изпитанията върху хора на малко по-безопасна разновидност на Covid-19 трябва да започнат през следващия месец, след поучаването на нужните разрешения от регулаторите. Доброволците ще усетят симптомите на кашлица или настинка, подобни на тези при коронавируса.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай