Цените на петрола тръгнаха нагоре! Има ли връзка с Близкия изток?

Американският лек суров петрол добави 1,77 долара или 2% до 88,43 долара за барел

Цените на петрола тръгнаха нагоре! Има ли връзка с Близкия изток? | StandartNews.com

Източник: Блумбърг

С близо 2% скочиха цените на петрола в днешната азиатска търговия, след като беше регистриран по-голям от очаквания спад на американските запаси, а това поднови опасения за сигурността на доставките заради задълбочаването на конфликта в Близкия изток, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, се покачиха с 1,62 долара или 1,8% до 91,49 долара за барел.

Американският лек суров петрол добави 1,77 долара или 2% до 88,43 долара за барел.

Американските петролни резерви са паднали с 4,4 милиона барела миналата седмица, по данни на Американския петролен институт. Това е много над очаквания спад от 300 000 барела. Официални правителствени данни за запасите ще бъдат обявени по-късно днес.

Напрежението в Близкия изток рязко се покачи, след като вчера около 500 души бяха убити след взрив в болница в Ивицата Газа, а Израел и палестинците се размениха обвинения за експлозията.

Президентът на САЩ Джо Байдън пристига днес в Израел, за да изрази подкрепата си за страната в битката й с ислямистите, както и в опит да активира дипломацията. Той трябваше да пътува и до Йордания за среща в крал Абдула, египетския президент Абдел Фатал ас-Сиси и палестинския лидер Махмуд Абас, но тя беше отменена от Аман след взрива в болницата в Газа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай