Валежи и застудяване през почивните дни

Валежи и застудяване през почивните дни | StandartNews.com

В последния работен ден от седмицата, времето ще остане топло за февруари, валежи не се очакват, а и температурите ще бъдат сравнително високи – от 9-10 градуса в Западна България, до 14-15 градуса на места в Източна България, предаде БГНЕС.

В първия почивен ден – събота, още от сутринта ще започнат валежи от дъжд, първоначално в Югозападна и Западна България, а след това валежите ще обхванат и цялата страна – най-късно източните райони. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, а дневните температури ще се понижат и ще бъдат от 6 до 10 градуса.

В неделния ден валежите ще продължат, като почти навсякъде ще преминават в сняг.

Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2 градуса, а максималните от 3 до 6 градуса над нулата. Привечер в неделя се очаква валежите да започнат да спират.

Новата седмица ще започне с разкъсана облачност, но ще бъде студено.

Сутрешните температури в понеделник ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а дневните между 2 и 6 градуса над нулата, за София около 5 градуса.

Във вторник съществена промяна на времето не се очаква. Ще има разкъсана облачност, без валежи, а дневните температури ще останат около 5-8 градуса.

В сряда ще се заоблачи и се очаква на места отново да превали дъжд. В четвъртък валежите ще спрат, а дневните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай