В първата православна детска градина у нас учат най-малките на търпение

В първата православна детска градина у нас учат най-малките на търпение | StandartNews.com

Агресията сред децата е все по-често срещан проблем. Дори най-малките използват обидни думи и свиват ръка в юмрук.

В една столична детска градина се борят с този проблем, като възпитават децата в християнски ценности.
В двора на църквата „Успение на Пресвета Богородица" в София се намира първата православна детска градина в България. Тя отваря врати през 2014 г. по идея на отец Йоан Куков.

„Единствено българските деца, българските младежи са лишени от възможността да изучават своята вяра, затова и ние започнахме да строим тази детска градина. Построихме я и организирахме обучение на деца от ранна детска възраст. Може това да е капка в морето, но все пак Господ казва, ако един човек се спаси по нашето добро дело, то това ще бъде голяма радост на небесата", казва отец Йоан.

Детската градина е построена изцяло с дарителски средства и днес се издържа сама от таксите за обучение.

Тя е изцяло под крилото на църквата, на е официално призната за учебно заведение от Министерството на образованието и науката.

Веднъж седмично децата посещават храма, като се учат там на търпение и уважение.

Началото било трудно, а доверието на родителите – спечелено с времето. В първите месеци заниманията се посещават само от две деца.

Освен знанията по нравоучение децата правят и своите първи стъпки в знанията по български език, математика и английски, а учебните помагала, с които работят са задължително одобрени от МОН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай