„Трейс” ремонтира пътя Своге – София освен участъка с тежката катастрофа

„Трейс” ремонтира пътя Своге – София освен участъка с тежката катастрофа | StandartNews.com

Сдружение "Трейс Своге" отстранява констатираните дефекти по пътя Своге – София, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Не се работи единствено в участъка на тежката автобусна катастрофа край Своге със 17 загинали.

Работата на него ще започне веднага след завършване на процесуално-следствените работи и АПИ получи разрешение от разследващите органи, уточниха от агенцията.

Трагедията край Своге доведе и до оставки на министри. С постовете си се разделиха вътрешният министър Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и регионалният министър Николай Нанков.

Обвинение е повдигнато само на шофьора на автобуса Григор Григоров. В негова подкрепа се организират протести и подписки през последните дни.

Снощи един от ръководителите на областното пътно управление – София инж. Михаил Рашков отиде да разговаря с протестиращите от Своге.

Той изчака да приключи протеста, за да опита да разговаря с хората. Оказа се, че те добре го познават, защото е бил два мандата кмет на Своге.

Точно преди 50 години на същия път пак при автобусна катастрофа загиват 26 души. Това обяснение на представителя на АПИ не беше прието от хората, събрали се на пътя. Протестите им ще продължат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай