Температурите се вдигат, но дъждовното време остава

Температурите се вдигат, но дъждовното време остава | StandartNews.com

Днес преди обяд, над повечето райони, ще има разкъсана облачност, в отделни райони до слънчево. След обяд и до полунощ отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Остават условията за градушки.

Температурите слабо ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните за Горещниците - максималните ще бъдат между 28° и 33°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юли - слабо ще се понижи.

Над Черноморието преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Около и след обяд облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна. На много места ще превали и прегърми. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Около и след обяд облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна. На много места ще превали и прегърми. Има условия за локални интензивни валежи. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени и с гръмотевици, възможни са и градушки. Вероятността за значителни количества намалява, но все пак на изолирани места са възможни такива. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Температурите ще останат малко по-ниски от обичайните за периода - преобладаващите максимални ще са между 27° и 32°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай