Събота,

Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България"

От: Администратор -
139
Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България"
A
A
A

Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България", на която съорганизатори са СБА, Пътна полиция, ФИА, БЧК, община Пловдив, община Калояново, автомобилни вносители, бензиностанции, медии и други.

"Мероприятието ще окаже пряко влияние на безопасността на движението", категоричен беше Емил Панчев - председател на СБА.

Жан Тод - президент на ФИА отправи послание към съорганизатори и участници. Той отбелязва, че обединявайки усилията си може да се постигне много в безопасността на пътя.

Бойко Рановски - шеф на Пътна полиция, заяви че младите шофьори са най- уязвимите на пътя и целта е да се проучи доколко те са подготвени на пътя, за да се вземат мерки за намаляване на ПТП.

Кампанията "Най- добър млад шофьор на България" е състезание с обучителна цел, в което могат да участват всички шофьори до 26 години. Те трябва да демонстрират познания на правилата за движение по пътищата, познаване на автомобилите и автомобилните технологии, знания и умения за безопасно шофиране.

Право да участват в кампания имат водачи до 26 години, които са активни шофьори с до 5 г. стаж зад волана и без влезли в сила наказателни постановления. Кампанията стартира с първи етап - онлайн тест с въпроси в областта на правилата за движение по пътищата. Тестът ще бъде активен от 5 февруари до 27 април 2018 г.

Най- добрите 30 участници ще се класират за втория етап. Състезанието ще бъде на писта в с. Калояново, където участниците ще покажат уменията си за шофиране и ще се състои на 12 май 2018 г.

Победителят печели една година безплатно шофиране на Renault Captur .

Финалистите на кампанията стават "Посланици за пътна безопасност" на СБА, като лично ще спомогнат за информираността сред младите хора относно рисковете за неправилно поведение на пътя.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com