"Стандарт" събра Лидерите за юбилея

"Стандарт" събра Лидерите за юбилея | StandartNews.com

Звездно присъствие от известни личности огря кортовете на СК "ДЕМА" за юбилейното 15-о издание на тенис турнира "Лидерите" за купите на "Стандарт" и БФТ.

Видният кардиохирург и директор на УМБАЛ "Света Екатерина" проф. Генчо Начев и бащата на валутния борд Красимир Ангарски по традиция бяха сред първите ВИП участници пристигнали в оазиса за спорт в столицата. След тях дойдоха бившия служебен премиер и председател на НС проф. Огнян Герджиков и партньора му доц. Борислав Великов, също екс шеф на парламента. Бившият бос на "Локо" СФ Николай Гигов не пропусна да дойде и да вдигне градуса около кортовете с неизменните си шеги. Доайенът в турнира Боби Костурков също хвана ракетата заради "Стандарт", като преди да почне да играе разказа на участниците много интересни история от надпреварата.

В рамките само на 20-ина минути бистрото на водещия спортен комплекс "ДЕМА" събра всички 26 двойки, които освен кафе получиха и още топлия съботен "Стандарт", за да се информират за най-важните новини.

Малко след 10 часа шефката на комплекса Мариана Ненова, зам.главния редактор на "Стандарт" Васко Вълчев и Георги Дончев от БФТ поздравиха участниците и дадоха старт на 15-ото издание на "Лидерите". След това и главния редактор на любимия вестник Славка Бозукова поздрави лично всеки един от участниците, пожела им успех и зае място на трибуните, за да наблюдава оспорваните битки. Жребият отреди на централния корт да се играе и дербито на първа група проф.Начев/Коста Денчев - проф. Герджиков/доц.Великов.

В неотразим стил тандемът на кардиохирурга спечели мача с впечатляващото 6:0. Впоследствие проф. Начев и партньора му записаха още 2 победи и стигнаха без проблем на полуфинала. Там обаче двамата бяха спрени от изключително обиграната двойка бизнесмени Косьо Илиев/Иво Върбанов, който утре ще играят от 11,00 ч за втора купа от "Лидерите" в групата 55+. Техният съперник ще бъде определен от двойките Сашо Йовков/Георги Илиев - Светлозар Костадинов. Много красив тенис имаше и в групата до 55 г. Там с ниво над всички блесна двойката Краси Велчев/Рангел Марков.

Почнаха с 2 убедителни победи, а в решителната битка за първото място в групата те надиграха с 6:4 тандема Ники Гигов/Наско Костов. От 10,00 ч днес те ще имат решаващ мач срещу бившите победители в турнира Иван Каневчев (БФСки)/Генчо Генчев. В другия полуфинал Гигов/Костов ще мерят сили с изключително обиграната двойка Анжел Ангелов/Николай Божков. Финалите и в двете групи ще са от 11,00 ч. При смесените двойки архитект Таня Дикова и шефа на ТК "Левски" Явор Цаков отново показаха стил, но започнаха с красиви загуби.

Въпреки контузията в коляното шефът на ТК "Дипломат" Ники Божиков и партньорката му Жанет Сайтова записаха набързо 2 победи и днес ще се борят за купата. Семейство Йоана Андреева и Бойко Васев дойдоха на кортовете с 4-месечната си щерка и 4-годишния й батко, но това не им попречи да постигнат победа и загуба в първите 2 срещи, и да съхранят шансове за купата. Освен на двойки мъже с шанс за дубъл са строителния бос Георги Тодоров (Контракт сити) и спортния корифей Сашо Йовков. На двамата партнират съответно Елвира Вергиева и многократната шампионка в турнира, но на двойки жени Диди Божинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай