Сряда,

Собственикът на Нова се продаде

От: Администратор -
Собственикът на Нова се продаде
A
A
A

Собственикът на Нова телевизия се продаде. Срещу $2,5 млрд. датският телеком TDC купува телевизия Viasat и развлекателния бизнес на шведската Modern Times Group, която е и собственик и на българските телевизии от групата на Нова. За голямата медийна сделка съобщава Financial Times.

TDC предлага 309 милиона нови акции и 3,3 милиарда шведски крони, за да закупи развлекателния бизнес и студиа на скандинавската медия в сливане, което ще създаде група с комбинирани приходи от $5,2 милиарда.

Нова тв не е част от тази сделка. Шведите обаче активно продават медийния си бизнес, като през 2017 г. се разделиха с този в Прибалтика, както и с дела си в чешката медийна група FTV Prima Holding.

Сделката с датския телеком вече е подкрепена от основния акционер на MTG, инвестиционната група Kinnevik, която контролира 47% от гласовете.

В медийния бизнес в световен план има голяма раздвижване и предстоящи големи сделки, най-голямата от които е предложеното придобиване на Time Warner от американската телекомуникационна група AT&T за $85 млрд. Българската bTV Group е част от Time Warner.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com