След трагедията край Своге започва проверка на целия път през Искърското дефиле

След трагедията край Своге започва проверка на целия път през Искърското дефиле | StandartNews.com

От днес Агенция "Пътна инфраструктура" започва проверка за безопасността на целия път през Искърското дефиле. Целта е експертите да установят какви ремонти ще бъдат необходими, за да се избегнат катастрофи в бъдеще.

Лицензирани външни одитори по пътна безопасност ще прегледат цялостното състояние на близо 82-километров участък на второкласния път през Искърското дефиле. Въз основа на техните заключения ще бъдат взети решения какви допълнителни ремонтни дейности трябва да бъдат предприети, за да се повиши безопасността на движение. Това включва и поставянето на допълнителни ограничителни системи и пътни знаци.

Участъкът, в който стана жестоката автобусна катастрофа със 17 жертви, вече е ремонтиран. Сложен е износващ асфалтов пласт и шумяща маркировка за повишаване безопасността на движение. Обновена е отсечката от водостока, преди мястото на пътния инцидент, до моста над река Лесковдолска. Тротоарите, подземните съоръжения, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване са отговорност на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай