Ще ни изненада ли времето в следващите дни?

Ще ни изненада ли времето в следващите дни? | StandartNews.com

В близките дни времето ще бъде динамично, ще се редуват затопляне и застудяване. Очаква се във вторник и сряда да има затопляне на времето, част от снега да се стопи, като температурите ще са положителни и в източната част на страната на места ще достигнат до 8-10 градуса.

В сряда нов циклон, който ще се формира над Балканския полуостров, чийто център ще мине северно от България, ще донесе над страната дъжд и сняг, сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе".

Дъжд и сняг у нас се очакват утре и в четвъртък. Валежите ще са от запад на изток, като ще започнат в сряда следобед в северозападната и западната част на страната. Първоначално ще са от дъжд, който след това ще премине в сняг поради нахлуването на студен въздух със северозападен вятър. На места ще се образува снежна покривка, като е възможно да има и навявания заради вятъра.

В четвъртък ще превалява над източните райони, времето ще е студено, ветровито особено на север и типично зимно. В петък, събота и неделя времето ще се затопли. През уикенда дневните температури ще се повишават и особено на изток ще прехвърлят 10 градуса. Ще духа по-топъл южен вятър. В западната част от страната температурите ще бъдат по-ниски.

След това в неделя нов средиземноморски циклон ще донесе дъжд и сняг над страната и ще влоши времето, като ще ни донесе нов зимен пристъп. Възможно е на североизток да има виелици и навявания. Ще се образува нова снежна покривка.

Следващата седмица ще започне със студено и снежно време, като минималните температури на места ще паднат до минус 10 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай