Разкриха банда, точила милиони от болниците чрез онколекарства

Разкриха банда, точила милиони от болниците чрез онколекарства | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов свика извънредно съвещание днес с финансовия министър Владислав Горанов, здравния министър Кирил Ананиев, вътрешния министър Валентин Радев, шефа на спецсъда Иван Гешев и др. Основен акцент в срещата бяха финансовите злоупотреби в болниците.

На специална пресконференция те разкриха подробности от срещата и мерките, които ще бъдат предприети във връзка с недопустимото съсипване на лечебните заведения.

Четвърти месец наблюдаваме случващото се в сектор "Здравеопазване", обясни Радев.

"Работата на МВР, ДАНС и прокуратурата е постоянна и засилена през третото правителство на Бойко Борисов. Основният мотив за нашата активност е, че в сектора се дават значителни средства без значително подобряване на услугите", заяви Валентин Радев.

Проведена е акция за данъчни престъпления и пране на пари, при която са иззети лекарства за милиони левове, стана ясно от думите на административния ръководител на специализираната прокуратура Иван Гешев.

"Производството, което наблюдаваме е образувано месец септември т.г. Данните и сигналът са получени още 6 месеца преди това. В хода на вчерашния ден бяха претърсени над 60 адреса. Предмет са данъчни престъпления и пране на пари. Предмет са лекарства – животоспасяващи, за онкоболни, за деца. В хода на проведените претърсвания бяха иззети лекарства на стойност милиони левове. Предстои да бъде уточнено допълнително точният размер. Предстои в близките дни да се уточни веригата от обвиняеми. Очертава се да е доста дълга. Имаме амбиция да стигнем до максимален брой лица", коментира Гешев.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов допълни, че това е поредната реализация, която е изключително успешна. По думите му това не е единствената схема с лекарства, а има още доста такива.

"Фокусирали сме се върху организирана престъпна група, която прави паралелен износ на лрекарства", обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай