Протест в "Младост": Ще се появи ли сграда в градинка?

Протест в "Младост": Ще се появи ли сграда в градинка? | StandartNews.com

Пореден протест в столичния квартал „Младост". Жители на няколко блока протестират, за да защитят градинката си. Предвижда се върху нея да се построи жилищна сграда. Вече са поставени обозначителни колчета на терена.

Екип на "Здравей, България" отиде в "Младост" и се срещна с недоволните. Те заявиха, че кварталът вече е толкова презастроен, че е невъзможно да се живее нормално. Има проблеми и с паркирането, тъй като много хора работят в района и заемат местата на живеещите там.

Градинката е единственото място, което е останало незастроено, твърдят жителите на "Младост".

Собственикът на мястото обясни, че то е частна собственост от около 10 години. Инвеститорът от своя страна заяви, че строежът ще е на мястото на вече съществуващи постройки и градинката няма да бъде засегната.

Кметът на район "Младост" заяви, че ще подадат сигнал до кмета на София Йорданка Фандъкова относно проблема.

"Ние често пишем отрицателни становища, че сме против даден строеж, но въпреки всичко ни прескачат и се издават документи за строителство", обясни Десислава Иванчева.

Става въпрос за планове, приети от Столичния общински съвет през 2009 г., които вече имат силата на закон и единствено може да се водят преговори, допълниха още от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай