През следващите дни - без валежи, но студено

През следващите дни - без валежи, но студено | StandartNews.com

Днес над източната половина от страната ще остане предимно слънчево, а над западната облачността ще е значителна с временни разкъсвания следобед. Ще духа слаб североизточен, в източните райони – умерен северен вятър. Максималните температури ще са между минус 2 и плюс 3 градуса, в София – около нулата.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра – около минус 8.

Утре преди обяд ще е мъгливо, а следобед ще има разкъсана облачност. Сутринта ще е студено с минимални температури между минус 11 и минус 6 градуса. Максималните ще са предимно между минус 1 и плюс 4 градуса.

През следващите дни до края на седмицата в планините и планинските райони ще бъде слънчево и бавно ще се затопля. В равнинната част от страната в сутрешните часове ще е мъгливо и студено с минимални температури в много райони на Северна България - около и под минус 10 градуса, в Южна – между минус 7 и минус 2 градуса. Следобед ще има слънчеви часове, а максималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса. В началото на следващата седмица ще се затопли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай