Преасфалтират трагичния участък от пътя Своге – София

Преасфалтират трагичния участък от пътя Своге – София | StandartNews.com

Днес ще бъде преасфалтиран участкът от пътя Своге – София, където стана тежкият инцидент със 17 загинали и 21 ранени.

Ремонтните работи ще са в отсечката от водостока преди пътния инцидент до моста над река Лесковдолска, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура".

Движението в участъка от второкласния път ще бъде спряно тази сутрин от 8 ч. и забраната за преминаване ще важи и в утрешния ден.

Обходните маршрути за леките автомобили са път София – Монтана и след това път Своге – Искрец – Бучин проход. Път II-81 - проход „Петрохан", на територията на Софийска област.

Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград.

„Рецептата за новия асфалт е одобрена от АПИ. Ще се правят проби като дойде още първата кола с материал дали отговарят на рецептата и, ако трябва, веднага ще се коригират", коментира инж. Михаил Рашков от АПИ.

По думите му разликата между новия и стария асфалт е, че съдържанието ще бъде различно. От АПИ не са дали нови предписания към „Трейс груп" за пътя, защото отдавна били предупредени, че трябва да се ремонтира настилката.

Мантинелата на мястото на катастрофата също ще бъде възстановена и преместена.

„Ще се направи одит по пътната безопасност, който е разпределен още в петък от страна на председателя на АПИ. Той ще засегне целия път от Ребърково до Околовръстния път", коментира още Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай