По-добро потребителско обслужване за подобрена репутация на хазартната индустрия

В последно време хазартната индустрия претърпя промени

По-добро потребителско обслужване за подобрена репутация на хазартната индустрия | StandartNews.com

В последно време хазартната индустрия претърпя доста сериозни трусове, които най-вече бяха свързани с начините ѝ на работа и действие спрямо потребителите. Няма спор, че точно те са най-важната част за съществуването и развитието на бизнеса, но самата индустрия ще трябва да намери начините за подобрение на своите услуги. На скорошна конференция, в която участваха водещи световни букмейкъри като Bet365, стана ясно, че има конкретни предложения за развитие на услугите и справяне с негативните мнения. Дали тези мерки ще подобрят репутацията на индустрията или ще е нужно много повече, предстои да разберем. Сега е времето да анализираме отделните предложения.

Нуждата от промяна

Няма спор, че имената на много компании в хазартната индустрия са свързани с доста негативно отношение от страна на потребителите. Обширна тема напоследък са начините, по които букмейкърите ограничават хазартно зависимите играчи и изобщо съществуват ли такива. Има редица случаи на букмейкъри, които оперират нелегално на даден пазар и отново си печелят отрицателни коментари. Няма как да пропуснем и най-заболелия проблем - неизплащането на солидни печалби. Дори у нас често се появяват подобни коментари, които се обобщават в сайтове за анализ на букмейкърите и предложенията им. В едно експертно ревю за Bet365 от Betenemy.com бяха не бяха спестени отрицателните качества на този бранд, като, разбира се, е обърнато внимание и на отделните предимства преди и след лицензирането на компанията у нас.

Всички тези проблеми се нуждаят от решение, което веднъж завинаги да сложи край с лошата репутация на хазартната индустрия. Точно затова бизнесът предложи някои важни действия, с които целта да бъде постигната.

Предложенията на индустрията

Най-видните съвети, които експертите в областта поднесоха на целия бизнес, за справянето с лошата репутация включват няколко промени, които ще разгледаме поотделно.

Цялостен продукт и по-добри услуги за лоялните клиенти

Наглед всички букмейкърски компании предлагат едно и също. Разполагат с почти препокрити предложения и разликите идват в много малко аспекти. Точно това се явява като проблем за бизнеса, понеже идеята е той да се съсредоточи към по-добър цялостен продукт. Решението на проблемите няма да бъде намерено в еднаквите предложения, а в специалното отношение към клиентите. Анализаторите посочиха, че е изключително важно да има специални предложения и услуги за лоялните клиенти на даден букмейкър. Целта е конкретен потребител да получава по-добра услуга респективно с прекараното активно време в сайта на компанията. Тази теза изглежда доста добра и определено може да пренесе индустрията в друго измерение. Ако трябва да потърсим подобни услуги днес, то можем да откроим българската компания Efbet, която има индивидуални оферти за своите лоялни клиенти. Лесно ли е обаче да се стигне до подобно ниво? Със сигурност не и точно върху това трябва да се помисли от експертите в бизнеса.

Комуникация

Друг важен аспект в развитието на добра репутация за букмейкърските компании би се оказала подобрената комуникация. Специалистите смятат, че трябва да има неспирен контакт между компаниите и активните потребители, като на всеки един да се обръща индивидуално внимание. Това би включвало уникални оферти за всеки клиент, което значително ще подобри изживяването в сайтовете. Много важна ще се окаже и обратната връзка. Към момента има сайтове като Betfair, които разполагат с много добри предложения, но липсва обратната връзка от страна на клиентите, която някак от компанията трябва да внедрят в платформата си. Тя ще им помогне да разберат кои характеристики не си допадат с предпочитанията на конкретен потребител, за да не му се предлагат в бъдеще.

Технологични иновации

Тази точка може би е сред най-обсъжданите теми в света на хазартната индустрия. Вниманието на много компании е насочено към развитието на технологиите, което ще доведе и до по-добри възможности за потребителите. Букмейкърските къщи се грижат доста добре за развитието в тази насока. Създаването на популярната функция Cash Out от страна на Bet365 е показателен фактор. След това тя се превърна в част от почти всеки букмейкърски сайт. Точно за тази мащабност в конкретно предложение става въпрос. Бизнесът трябва да бъде съсредоточен в създаването на нови услуги и налагането им във възможно най-голям брой сайтове. Един от примерите в дискусията бе свързан с интегрирането на електронните спортове. Подобно действие наскоро бе извършено от Winbet, за което компанията получи доста висока оценка от потребителите си. Идеята е този иновативен спорт да бъде развит и да се предлагат все повече събития в букмейкърските платформи. Хубавото при него е, че абсолютно всяко действие може да се провери, защото самите събития се провеждат на конкретни компютърни игри, които запазват дигитална информация за всичко, което се е случило.

Подкрепа от спортната сфера

Хора от индустрията ясно подчертават, че преди години спортните отбори стояха далеч от букмейкърските компании и нямаха намерения да се свързват с тях. Сега нещата стоят по доста различен начин, понеже именно хазартни компании са едни от най-големите спонсори на редица спортни клубове по света, а и у нас. Бизнесът призовава самите клубове да помогнат за развиването на по-добра репутация за компаниите, което ще се приеме за добро дело.

Хазартната индустрия не е спирала с опитите си да подобрява своите услуги и предложения, с което да радва още повече потребителите си. Не всички от тях обаче остават доволни. Затова има определени причини, но истината е, че в днешно време трябва да се направят доста индивидуални стъпки, за да се задържи вниманието на конкретен клиент. Букмейкърите несъмнено действат в посока по-добро обслужване и предложения, но изглежда това не е достатъчно, за да се изгради висока репутация. Сега, когато идеите за промяната са налице, остава само те да бъдат приложени наяве, за да се види дали наистина те ще бъдат достатъчно ефективни за постигането на търсените резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай